Slupovací maska
30. 8. 2011
Základem peelingové slupovací masky je želatina, bylinková infuse a ovocná šťáva. Příprava sice není nejsnazší, zejména výroba bylinkové infuse vám chvilku zabere, ale naučíte se zajímavé postupy, jak si vyrobit zdravou přírodní kosmetiku pro svoji pleť.
Ingredience (pro jednu dávku):
- 50 ml čerstvé ovocné šťávy (kterou vybrat viz dále)
- 50 ml bylinkové infuze (výrobní postup viz dále)
- 1 balíček potravinářské neochucené želatiny
Postup přípravy:
- Do varné skleněné nádoby nalijte čerstvě odšťavněnou ovocnou šťávu a bylinkovou infuzi.
- Přidáme želatinu a za studena míchejte, až se želatina rozpustí.
- Směs začnete zahřívat ve vodní lázni nebo v hrnci s dvojitým dnem - stačí 1 minutu. Zabráníte tak tomu, aby vám směs nepřehořela.
- Pak směs nechte vychladnout v ledničce po dobu asi 30 minut.
Jak peelingovou masku použít:
- Naneste na obličej rovnoměrnou vrstvu masky. Masku můžete nanášet také na krk a dekolt. Vyhněte se očním partiím.
- Nechte masku uschnout.
- Pleť poté opláchněte ve studené vodě a opatrně usušte.
- Suchou pleť ošetřete jako obvykle pleťovým krémem.
Výběr masky:
Citlivá pleť nebo pleť výrazně světlá: jablečná šťáva s infuzí z okvětných lístků růží.
Suchá pleť: šťáva z melounu kantalup nebo z jiného druhu cukrového melounu s infuzí z meduňky.
Normální pleť: šťáva z malin s infuzí z listů maliníku.
Mastná pleť: šťáva z vodního melounu s infuzí z rozmarýnu.
Problémová pleť: šťáva z rajčat s česnekovou infuzí.
Suchá pleť: šťáva z melounu kantalup nebo z jiného druhu cukrového melounu s infuzí z meduňky.
Normální pleť: šťáva z malin s infuzí z listů maliníku.
Mastná pleť: šťáva z vodního melounu s infuzí z rozmarýnu.
Problémová pleť: šťáva z rajčat s česnekovou infuzí.
Výroba bylinkové infuze:
Bylinková infuze není nic jiného, než silný bylinkový nebo ovocný čaj. Bylinky nebo ovoce je nutné podle typu močit ve vodě po dobu 20 minut až 4 hodin.
Na přípravu potřebujete vždy 1 lžičku bylinek nebo hrst ovoce na každých 200 ml vody. Vodu přiveďte k varu a bylinky nebo ovoce pak vhoďte do odstavené vody. Používejte varné sklo. Nádobu zakryjte. Květy se máchají obvykle pouze 5 minut Listy 20 minut až 4 hodiny. Ovoce asi 45 minut až hodinu. Čím déle louhujete, tím je infuze silnější. Nepřekračujte ale dobu 4 hodin.
Na přípravu potřebujete vždy 1 lžičku bylinek nebo hrst ovoce na každých 200 ml vody. Vodu přiveďte k varu a bylinky nebo ovoce pak vhoďte do odstavené vody. Používejte varné sklo. Nádobu zakryjte. Květy se máchají obvykle pouze 5 minut Listy 20 minut až 4 hodiny. Ovoce asi 45 minut až hodinu. Čím déle louhujete, tím je infuze silnější. Nepřekračujte ale dobu 4 hodin.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář